Maya

Flatcoated Retriever

Ewoke´s Kind of Special

E: SE VCH LPI SE UCH DK UCH Gilliam’s Gold One of A Kind S56707/2009
U: Ewoke’s You Got It S29051/2009

Maya är en trevlig och behaglig tik som uppvisar en bra mentalitet. Hon är otroligt nyfiken och har full koll på allt omkring. Hon är uppmärksam och reaktiv, med en enorm energi i skogen speciellt då det är jaktträning. Hon har en av och på knapp och vet att inne kopplar man av för att ha full gas ute i skogen. Hon är alltid glad och vänligheten själv precis som en flat ska vara.

Arbetsmässigt har Maya mycket energi något man får tänka på i träning. Hon har alltid varit spontan på vilt, men vi har fått jobba lite med avlämningarna. En orsak kan vara att vi från början var två förare vilket gjorde henne lite osäker. Hon är lättlärd och lyhörd utan att vara alltför självständig. Hon är jätteduktig både på fältet och markeringar. Hon simmar bra och badar väldigt gärna utan att vara vattentokig.

Vi har startat några gånger i nybörjarklass på jaktprov och andra starten så fick hon sitt första pris. År 2018 har varit ett mellanår då vi parade henne i slutet på juli men i augusti visade det sig att hon gick tom. Vi har även startat några gånger på WT (WorkingTest) och var med på flatmästerskapet augusti 2016, Hon skramlade ihop 88 poäng och placerade sig på plats 28 av 129 hundar. Numer tävlar vi i öppen klass på WT.

Hon älskar att träna lydnad så länge det finns en belöning som väntar men på tävling när belöningen inte finns med är det inte lika roligt. Vi är godkända i startklass men saknar nån poäng i varje tävling för att bli uppflyttad. Men matte fortsätter och kämpa och vi har nu i vinter jobbat mycket med att hon ska tycka att lydnadslydnad är skoj. Jag provade att spåra med henne för några år sedan och då var det inte så kul men nu i höst 2017 har vi lagt flera personspår och även tränat lydnad för appell klass.

Exteriört får Maya alltid bra kritik på utställning. Hon har ett underbart, vackert huvud med något ljusa ögon, vilket beror på att hon bär bruna anlag. Fint bröst, normalt vinklad fram och välvinklad bak, utmärkt päls och rör sig fint i alla riktningar.

Mayas pappa är Kevin Gilliam´s Gold One of A Kind. Han blev flatmästare som unghund 2010 och har många andra meriter. Länk till kennel här om ni vill läsa mer om hans meriter http://www.gilliam.se/startsv14.htm
och till rasdata här http://www.rasdata.nu/flat/hund/2009/s5670709.htm

Mamma till Maya är Karma som ni hittar om ni följer denna länk http://marwoods.se/v%C3%A5ra%20hundar/karma.html

 • Födelsedatum
  2013-12-26
 • Kön
  Tik
 • HD
  A/A
 • ED
  ua
 • Öga
  ua, ua
 • Lydnad
  G Startklass
 • Jakt
  1:a Nkl B-prov
 • WT
  Nkl C-prov 88 poäng
 • Utställning
  CK Exc jkl 1 jkk