Dream Kullen

Här hittar du information om våra kommande kullar.

Vi är så glada att vi fick låna Svante till Mayas sista kull. Både Svante och Maya kommer från riktiga arbetslinjer. Att han dessutom är brun gjorde att det var extra roligt att satsa på en brun linje i våran uppfödning. Vi väntar oss både svarta och bruna, rastypiska, och väldigt arbetsvilliga hundar med mycket ”Will to please” . För oss är det viktigt att valparna får komma till hem där deras arbetslinjer får komma till sin rätt. Tack Marie för lånet nu väntar vi Småsvantar och Småmayor!

Svante

SE VCH J Mincados Dreamboy

HD: A/A
ED: ua
Jakt: 1 Nkl B-prov
WT: 1 Nkl C-prov (82P)
Viltspår: Champion
Utställning: VG Juniorklass
Ägs av: Marie Viklund

Svante är en riktigt härlig hund med en stor portion humor. Han tar livet med en klackspark och tror och tycker gott om allt och alla. Snällare får man leta i ett par tassar.

Hans godhet och glädje präglas i allt vi gör.

Arbetsmässigt är han en mjuk kille, med mycket fart och vilja. Han kan även vara lite väl självständig där han ibland tror (och ofta har rätt..) att matten inte riktigt har koll. Svante är en duktig markör, och söket sköter han riktigt fint, där han arbetar ihärdigt. Han har ett bra grepp, är fin i munnen med både dummies och vilt. Vattenarbete älskar han såklart! Han är även en duktig spårhund (Viltspårschampion). Vi är än nybörjare inom jakten, där vi lyckats få ett 1:a pris i Nkl. Vi ser verkligen fram emot att lära oss massor framöver!

Svante är livlig – utan överdrift. Han är mjuk och responsiv, är trygg i sin självständighet. Han har detta ”Will-to-please”.. Dessutom är han såå rolig! Han är påhittig och har en stor portion humor, är väldigt ”flatt-skaplig”. Han har genomfört ett mycket bra BPH.

Utseendemässigt: 60 cm hög, 29 kg, har på sin första och enda utställning i juniorklass ett VG. Kommer att visas framöver (men matten är inte så intresserad av utställning… )

Hemmavid är han lugn inomhus.  Myspropp nr 1. En fantastisk familjehund, snäll och tålmodig. Han visar gärna upp sina leksaker favvo-bäver eller ankan för alla som hälsar på, och de får räkna med att skorna inte är på samma ställe som de lämnats då de ska åka hem.. I köket har han utsett sig själv som fördiskare då tallrikar o dyl. ska in i diskmaskinen.

Att somna och vakna med denna hund – ger oss ett ständigt leende på läpparna…

Bortskämd är han – som vi vill ha våra hundar.

Vi älskar verkligen denna kille.

// Matte Marie

Maya

RLD N J Ewoke´s Kind of Special

HD: A/A
ED: ua
PLD: Normal
Jakt: 1 Nkl B-prov
WT: 1 Nkl C-prov
Lydnad: G startklass
Rallylydnad: Diplom NKL
Utställning: CK 2 bästa tik jkk
Ägs av: Lisbeth och Anders Alakangas
Om Maya (mer info under ”Våra Hundar”)

Maya vill gärna göra allt för att vi som förare ska bli nöjda, mycket ”will to please”, hon har även en av och på knapp där hon vet att inne ligger man och vilar och ute då får man arbeta. Hon älskar att arbeta och är spontan på allt vilt. Läs mer om Maya på hennes sida.

Stamtavla

HD-index: 112 Inavelsgrad: 2,5