Eagle kullen


Här hittar du information om kullen efter Hector och Maya.

Den 28 mars 2020 föddes Hectors och Mayas valpar. Det blev totalt 6 valpar 3 hannar och 3 tikar och alla var svarta vilket var väntat då Hector inte bar bruna anlag.

Då Hector heter Where Eagles Dare valde vi att döpa valparna med namn som hade anknytning till Eagle. Alla bär ju kennelnamnet Swidjan. Tikarna heter fick Eagle in the North (Tesla), Flying like an Eagle (Saga) och Search with Eagles eyes (Isa). Hannarna heter Hunting Eagle (Lukas), The black Eagle (Laban), Eagle in the Forest (Lowe). Med Lowe är det extra roligt att vårt äldsta barnbarn heter Love

Valparna har kommit till underbara hem med människor som älskar och aktiverar dom på olika sätt. Det är ännu en tid innan hundarna ska höftleds- och armbågsröntgas och vi väntar med spänning på resultatet. Jag och Anders ser fram emot att följa kullens utveckling är så nöjd med vad vi sett hittills. Speciellt valparnas vackra huvuden. Ett stort tack till Karin och Thomas på Kennel Lustans att vi fick använda Hector i vårt avelsarbete.

Hector

SE U(U) CH SE JV-15 Lustans Where Eagles Dare
 
 
 
 
HD: A/A
ED: ua
Jakt: 3 Ökl B-prov
Utställning: Champion
Ägs av: Thomas och Karin Holmgren
http://www.lustanskennel.com
Om Hector

Hektor är en go mysig kille som det inte finns något ont i. Han är lättsam och lättlärd. Han tror dock fortfarande att han är en knähund. Vet precis hur han ska göra för att få mig att vekna, det är bara att titta på matte med sina vackra mörka ögon så är det kört. Han är ett bra föredöme för de andra tre hanarna vi har i huset. Är väldigt snäll mot de yngre vill gärna leka och busa.

Utseende;

Han är medelstor hane. Har ett mycket vackert ädelt huvud med ett utmärkt uttryck och väldigt mörka ögon. Bra vinklar både fram och bak, har ett brett bakställ och rör sig bra runt om. Passande benstomme och bra tassar. Mycket päls! Fick snabbt sitt utställningschampionat.

Gått väldigt bra för rasspecialister och vann en stor jaktklass med CK där flera champions ingick på Stora Stockholm 2019. Var kvar i första utgallringen i bästa hane då 7st hundar var kvar, åkte ut som sista hund alltså 5Bhkl. Blev placerad 4:a i Chkl med CK på Flatklubben Clubshow 2019 för domare Sarah Whittaker

Arbetsmässigt;

Funkar bra jaktligt! Mycket spontan på allt vilt, mycket följsam och lyhörd, mjuk fin mun med mycket snabba inlevereringar och bra avlämningar. Hans styrka är söket och markeringar. Behöver tränas mer på dirigeringar och följsamhet för att nå högre pris i Ökl, har en 3:a i Ökl.

 

Maya

RLD N Ewoke´s Kind of Special
 
 
 
HD: A/A
ED: ua
PLD: Normal
Jakt: 1 Nkl B-prov
WT: 1 Nkl C-prov
Lydnad: G startklass
Rallylydnad: Diplom NKL
Utställning: CK 2 bästa tik jkk
Ägs av: Lisbeth och Anders Alakangas
Om Maya (mer info under ”Våra Hundar”)

Maya vill gärna göra allt för att vi som förare ska bli nöjda, mycket ”will to please”, hon har även en av och på knapp där hon vet att inne ligger man och vilar och ute då får man arbeta. Hon älskar att arbeta och är spontan på allt vilt. Läs mer om Maya på hennes sida.

Vi är så nöjda att vi fick använda Hector i vårt avelsarbete. Vi förväntar oss rastypiska hundar med vackra huvuden men framförallt friska hundar med hög arbetskapacitet. Naturligtvis hoppas vi att det blir underbara nya familjemedlemmar.

Stamtavla

Inavelsgrad 0,3% HD Index 104