Chai Kullen

Här hittar du information om kullen efter Lipton och Maya.

Lipton

NORD UCH RLD N RLD F O'Flanagan Twist Of Lime

Maya

Ewoke´s Kind of Special
HD: A/A
ED: ua
Öga: ua, ua
Jakt: 2 Nkl B-prov
Utställning: Champion
Känd mentalstatus med godkänt skott
Rallylydnadsdiplom
Ägs av: Nina Ökvist
http://liggerlagt.blogg.se/
 
Om Lipton

NORD UCH RLD N RLD F O'Flanagan Twist Of Lime "Lipton" är hanne som jag träffat och sett på utställningar men jag fick chansen att se honom i arbete under en jaktkurs maj 2017 var en hund som klev direkt in i hjärtat. Det var kärlek direkt, Lipton var en duktig markör, fokuserad med massor av arbetslust, utan att den slår över. Att Lipton även ser bra ut är naturligtvis en bonus även om det faktiskt var hans arbetsförmåga och trevliga temperment som gjorde att jag valde honom till Maya.

Hans matte Nina egna ord:
Han har sedan första gången vi träffades varit min ögonsten. Det är verkligen mattes hund och han har på alla sätt uppfyllt mina önskningar. "I denna hund finns det inget humör!" sa mentalbeskrivaren efter det han gått MH och det beskriver honom verkligen; han är världens snällaste!
Arbetsmässigt är han så otroligt rolig, allt vi tar oss för går vägen med minimal träning men apportering är det han älskar mest av allt. Lipton har alltid haft ett perfekt gripande utan tuggande på såväl dummies som fågel, han har alltid haft fina inlämningar, aldrig tvekat på att greppa något vilt och har en enorm "will-to-please". Han gick till pris på jaktprov väldigt lätt trots att jag egentligen inte vetat vad vi skulle ha tränat på.

Exteriört är han en elegant hane av utmärkt storlek, han har ett vackert huvud med mörka vänliga ögon och ett mycket starkt bakställ med breda fina lår. Han har en utmärkt benstomme och tassar, en ständigt viftande
svans och en mycket fin överlinje.

//matte Nina

HD: A/A
ED: ua
Öga: ua, ua
Jakt: 1 Nkl B-prov
WT: 1 Nkl C-prov
Lydnad: G startklass
Utställning: CK 2 bästa tik jkk
Ägs av: Lisbeth och Anders Alakangas
 
Om Maya (mer info under "Våra Hundar")

Maya vill gärna göra allt för att vi som förare ska bli nöjda, mycket ”will to please, hon har även en av och på knapp där hon vet att inne ligger man och vilar och ute då får man arbeta. Hon älskar att arbeta och är spontan på allt vilt. Läs mer om Maya på hennes sida.

Vi är så nöjda att vi fick använda Lipton i vårt avelsarbete. Vi förväntar oss rastypiska hundar med vackra huvuden men framförallt friska hundar med hög arbetskapacitet men som vet att man ligger och tar igen sig när man är inomhus. Det kan bli både bruna och svarta valpar. Framförallt hoppas vi naturligtvis att det blir det underbara kommande familjemedlemmar.

Stamtavla

Inavelsgrad 1,3% HD Index 98